güncel yazılar...
Loading...

GÜMRÜK TARİFE İSTATİSTİK POZİSYONU

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu, kısaltılmış hali ile GTİP, özellikle yapılacak olan ithalatlarda oldukça önem arz etmektedir. Bir ithalat işlemine başlarken yapılacak ilk işlemlerden birisinin ürünün GTİP numarasının tespit edilmesi olmalıdır.
Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu Nedir?

Nasıl ki her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir kimlik numarası varsa ve devlet ile yaptığımız tüm işlemlerde bu numarayı kullanıyor isek, aynı şekilde Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu da ürünlerin gümrükteki bir nevi kimlik numarasıdır. Malın hem ihracat hem de ithalat gümrüğü ürünü bu numara üzerinden takip etmektedir.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu Ne İşe Yarar ?


Ürünlerin tabi olacakları gümrük vergileri ve gümrük işlemleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'na istinaden hazırlanmaktadır. Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu tespit edilen bir ürünün, menşe ülkesi de biliniyor ise hangi gümrük şartlarına ve gümrük vergisine tabii olarak ithalatının yapılabileceği saptanabilmektedir.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu Ülkeden Ülkeye Değişmekte midir?


Bu sorunun yanıtı kısmen evettir. Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu 12 basamaktan oluşmaktadır.Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun ilk 6 rakamı tüm Dünya'da standart olarak kullanılmaktadır. Diğer 6 basamak ise ülkeden ülkeye değişebilmektedir.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun İngilizce karşılığı nedir?


Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nun ingilizcesi, Harmonized Commodity Description and Coding System veya kısaca Hs Code'dur.

Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bir ürünün Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu sorgulamak için ise buradaki yazımızı inceleyiniz.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.