güncel yazılar...
Loading...

JAPONYA GIDA FUARLARI

Son yaşanan küresel finansal kriz ile beraber Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı konumundaki Avrupa Birliği ekonomisi sürekli kan kaybetmektedir. 

Dolayısı ile Türk ihracatçıları için artık alternatif pazarlara yönelme vakti gelmiştir hatta bu vakit yavaş yavaş geçmektedir bile.

Bugünkü yazımızda Türkiye için önemli bir alternatif pazar konumundaki Japonya pazarı ile ilgili önemli bir konuya değineceğiz. Japonya'daki başlıca gıda fuarlarına göz atacağız.

FOODEX JAPAN

Foodex Japan, sadece Japonya'nın değil Asya-Pasifik bölgesinin en büyük gıda fuarlarından birisidir. Foodex Japan ilk olarak 1976 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. 

Günümüzde bu fuar Japonya Gıda Pazarına giriş için önemli bir kapı görevi görmektedir.2013 yılındaki fuarda 2,550 firma ürünlerini sergilemiş ve 75.000 gıda profesyoneli bu önemli fuarı ziyaret etmiştir. Tokyo yakınlarındaki Makuhari Messe'de organize edilen fuara milli katılım ile devlet desteği alınarak katılmak mümkündür.

Foodex Japan ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiye daha önce yazmış olduğumuz yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Foodex Japan, sadece Japonya'nın değil Asya-Pasifik bölgesinin en büyük gıda fuarlarından birisidir.
BIOFACH JAPAN

BioFach Almanya, organik ürün pazarına ilişkin en önemli gıda fuarıdır. 

Biofach Japan ise 2001 yılından beri düzenli olarak kapılarını ziyaretçilere açan BioFach fuarının bir alt dalıdır. Japonya'da organik gıda segmentine hitap eden tek fuar Biofach Japan'dır.
Biofach Japan 2014 
Organik gıda ve organik içeceklerin yanı sıra organik kozmetik ürünleri, organik tekstil ürünleri gibi gıda dışı organik ürünler de Biofach Japan çatısı altında sergilenmektedir.

NürnbergMesse GmbH tarafından organize edilen Biofach Japan organik gıda ihracatçıları için önemli bir alternatif gıda fuarı olma özelliği taşımaktadır. Biofach Japan 2013 fuarında 188 katılımcı firma stand açmıştır. Bu firmalar arasında hiçbir Türk firma yer almamaktadır. Biofach Japan 2013 fuarını yaklaşık 15.000 profesyonel ziyaret etmiştir. 

Biofach Japan fuarına bireysel katılım desteği verilmektedir. Bunun anlamı Biofach Japan fuarına katılacak firmaların bu katılımı bireysel çabaları ile organize etmeleri gerektiğidir. Daha sonra firmalar fuar desteği çerçevesinde yapmış oldukları kabul edilir harcamalarının belirli bir bölümünü devletten geri almaktadırlar.

Biofach Japan fuarına katılmak için aşağıdaki kontak detaylarından NürnbergMesse GmbH firmasına ulaşabilirsiniz.

NürnbergMesse GmbH
Messezentrum
90471 Nürnberg
Germany
Phone: +49(0)911.8606 - 8615
Fax: +49(0)911.8606 - 12 8615
Ms. Mariya Korkmaz

biofach-world@nuernbergmesse.de

Japonya'da düzenlenen diğer önemli fuarlar ise şu şekilde sıralanabilir : FABEX Japan, Wine & Gourmet Japan.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.