güncel yazılar...
Loading...

Çin'in Soya Fasulyesi İthalatı 2014 Yılında Artacak

Herkese Selamlar,

Bugünkü yazımızda Çin’in 2014 yılındaki soya fasulyesi ithalatına dair öngörüleri içeren bir raporun üzerinde duracağız.

ABD Tarım Bakanlığı Pekin Bürosu’nun elde etmiş olduğu verilere göre Çin'in 2014 yılı içerisinde 2013 yılına göre daha fazla miktarda soya fasulyesi ithal etmesi beklenmektedir. Söz konusu büro bu sonucu iki nedene dayandırmaktadır. Çin’in 2014 yılında daha fazla soya fasulyesi ithal etmesini açıklayan nedenler şu şekilde sıralanmaktadır.
  1. Çin'de artan kümes hayvancılığı sonucunda yağlı tohumlara olan talebin artması
  2. Çin'de azalan destekler ve düşen gelirler sonucunda daha az miktarda yağlı tohum ekilmesi.
Çin Halk Cumhuriyeti dünyanın en büyük yağlı tohum pazarı konumunda olmakla kalmayıp aynı zamanda en fazla soya fasulyesi ithal eden ülkesidir. 

ABD Tarım Bakanlığı Pekin Bürosu 2014 yılında Çin’in toplam soya fasulyesi ithalatının 72milyon ton olacağını öngörmektedir. Bu tahmini veriler yıllık bazda 2013 yılına göre Çin’in 4milyon ton soya fasulyesi daha fazla ithal edeceğini göstermektedir.

Çin’de artan kişi başı et tüketimine parallel olarak (kümes hayvancılığı ve deniz mahsülleri) ileriki yıllarda Çin’in soya fasulyesi ve mısır ithalatının artarak devam edeceği öngörülmektedir.


Kaynak : http://www.agrimoney.com/news/china-soy-imports-to-rise-further-as-harvest-falls--6823.html


Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.